Make your own free website on Tripod.com

Voor je het weet…………

Afgelopen seizoen (voor het eerst als Raadslid) werd mij regelmatig de vraag gesteld: Hee, Wolfsen, wanneer word jij Prins van De Leutbroeken?
Steevast gaf ik dan als antwoord: Nou voorlopig niet, over een jaartje of vijf misschien.
Maar tijden gaan soms sneller dan je denkt. Ik ga terug naar vrijdag 9 november 2001. Na eerst een stevig potje zaalvoetbal (dit kwam goed uit want het thema van de avond had een sportief karakter) scheurden wij naar Amersfoort alwaar wij werden opgewacht door iemand van de PG. Na een korte uitleg en een ritje door Amersfoort kwamen we in Soest uit waar de onderling bekendmaking plaats zou vinden.

Het was een gezellige avond, mede doordat ik als nieuw Raadslid geballoteerd moest worden. Nadat deze happening had plaats gevonden kwam het moment supreme steeds dichterbij en na enkele minuten was het dan zover, onze Prins en zijn Adjudant werden aan ons bekend gemaakt.
Gezeten op een tafel liet ik alles langs mij heen gaan. Op een zeker moment fluisterde ik Ben (van Doornik) voor de gein in zijn oor: “Volgend jaar staan wij daar” (met in gedachten Ben Prins en ik het Adje). Enfin, 10 minuten later werd ik de hal ingesleurd: “Meende je wat je daarnet zei, wil jij volgend jaar Prins worden?”
Het zweet brak mij op dat moment uit (wat niet opviel want het was bloedheet in het zaaltje). Ik Prins???? Het was nou net niet de bedoeling. Maar wie A zegt moet ook B zeggen, dus stemde ik toe. De hele nacht niet geslapen wat had ik nou weer aangehaald.
Zaterdagmorgen ging de telefoon: “Goedemorgen, met Ben, lekker geslapen? Even terugkomen op gisteravond, het lijkt mij wel leuk om het met zijn drieën te doen, ik heb mijn zoon Damyam gesproken en die heeft er wel oren naar.” Mooi, hoe meer zielen hoe meer vreugd, kan hij mooi prins worden. Maar helaas ook dat ging niet door. Ik word de nieuwe Hoogheid voor het seizoen 2002-2003.

Tijdens het Carnaval speel je de hele tijd voor domme Lowietje, al ben je dan al druk bezig voor het nieuwe seizoen. Wat wordt het thema, wat voor kleding doen we aan , hoe komen onze onderscheidingen eruit te zien en hoe zal ons prinsenlied gaan klinken?
Een ding kan ik nu al verzekeren, als we net zoveel plezier bleven aan het Carnval als wij hebben gehad met de voorbereiding, dan kan het seizoen voor mij niet meer stuk. Op het moment dat ik dit schrijf lig ik heerlijk in een luie stoel onder de Zuidfranse zon te genieten van het mooie weer. De reis daar naar toe ging over de beruchte Autoroute du Soleil, zonder poespas, gewoon rechttoe rechtaan. Maar hoe verrassender wordt het als je deze snelweg verlaat en op de proviciale wegen terechtkomt, dus in gedachten legde ik de link naar het aankomende seizoen. Tijdens dat seizoen gaan we proberen om lekker Carnaval te vieren volgens de regels, maar af en toe zullen wij deze zg. hoofdweg verlaten om ons te laten verrassen.
Ik hoop dat wij er met zijn allen een groot feest van maken, zodat wij aan het einde van het seizoen kunnen zeggen:
WAT BEN IK BLIJ DAT IK EEN LEUTBROEK BEN!!!!!

Met carnavaleske groeten,

Prins Egbert-Jan I

Terug