Make your own free website on Tripod.com

Het carnavalsseizoen 2002-2003 is weer van start gegaan en daar hoort dan ook een nieuwe Prins met Adjudant bij. Nou ja n, bij de Leutbroeken zijn het er dit jaar twee! Toch vreemd dat iemand die zegt dat hij alleen in de Raad zal komen wanneer hij Prins zal worden, dan Adjudant wordt. Waarom dan toch die stap gezet?

Het was 10 november 2001, op zaterdagmorgen, dat ik (Damyam) mijn vader (Ben) met een bezoekje vereerde. Vergezeld van mijn kater, die ik cadeau had gekregen die avond ervoor (onderlinge prinsenbekendmaking), had Ben een vraagje aan mij. Wat bleek het geval? Bert Wolfsen en Ben van Doornik hadden met de onderlinge een beetje gekscherend bekonkeld dat het wel leuk zou zijn als Ben volgend jaar de scepter zou zwaaien. Aangezien de beste man dit eigenlijk wel een beetje te hoog gegrepen vond, zei hij dat deze Bert veel beter zou staan. Bert bedacht zich geen moment en zei eigenlijk gelijk Ja. Wel zei hij nadrukkelijk dat het wel ok was, maar dan wilde hij wel twee Adjudanten hebben. En aangezien er ook een welbedacht brein de controlerende functie moet hebben, is het natuurlijk niet zo gek dat ik de derde partij moest worden! Een en ander is dan wel niet volgens het protocol gegaan, het vragen van de Adjudant dient eigenlijk via de PG te gaan, maar ik zei direct Ja.

Zoals Brian, de Adjudant van prins Guiseppe seizoen 2001-2002, ook al vertelde in het vorige boekje: Het is wel vreemd dat je gevraagd wordt, maar zeker ook zeer spannend. En dat maakt het zeker tot een uitdaging. Daarom zullen wij als Adjudant Ben en Damyam onze Hoogheid van alle kanten steunen en eventueel advies geven, daar waar dit nodig zal zijn. Aangezien het dit jaar een lang seizoen gaat worden, zal het ook andersom kunnen zijn, maar dat is natuurlijk altijd een verrassing.

Als laatste beloven wij bij deze dat ook dit jaar een grote happening zal worden, met de voorwaarde dat u allen met ons meedoet. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.
We zien jullie graag tijdens het Carnaval in De Kabouterhut.

Mede namens Adjudant Ben,
met vriendelijke groet,
Adjudant Damyam.

Terug